Sobre l’Antic Règim

https://www.bbc.com/mundo/noticias-46287644

Pues sí. Hui no es torquen cul però el camí al poder és exactament el mateix. Jo diria algun nom de la Vall.

També hui hi ha més culs que torcar. El botí és molt més gran. Recorda que en temps d’Enric VIII només hi havia 800 funcionaris en Rússia i el total d’impostos recaudats cada any en aquella Rússia eren 16 mil euros actuals incloent impostos directes i indirectes.

M’estranyaria que Anglaterra estiguera molt lluny. Enric VIII va repartir la riquesa dels monestirs entre els seus favorits quan va trencar religiosament amb Roma, però encara així està molt lluny de l’espoli actual.

Per això quan l’article diu, «este «terrorismo fiscal» hizo que la corona, y por lo tanto el gobierno, se hiciera inmensamente rico» te n’adones que la història s’escriu de manera propagandista. El terrorisme fiscal és el que tenim ara i el govern d’ara és immensament més ric que el d’aquell temps

«Un español tipo con una renta bruta anual equivalente al salario mediano (en torno a los 22.000 euros anuales), de mediana edad (entre los 45 y los 54 años), con declaración de la renta individual y sin hijos menores a su cargo, dedica 178 jornadas de salario íntegramente a pagar impuestos.»

Recordeu això quan llegiu històries de que els monarques absoluts eren opressors i oprimien al seu poble de forma espectacular i per això va haver-hi revolucions com la francesa, perquè el poble fora lliure

És tot una propaganda del règim actual. No es dona història sinó propaganda.

La recaudació fiscal l’any passat en Espanya és sobre 400 mil milions d’euros per a un país de 46.57 milions d’habitants: un 8590 euros per càpita (caldria vore la gent que no paga, com els il·legals). La recaudació de Rússia en temps d’Enric VIII, 16 mil euros per 12 milions d’habitants, un 0,0014 euros per persona. La presió fiscal és per tant, més de 6 milions superior (per cada euro que es pagava llavors, hui es paguen 6 milions d’euros)

Per cada euro que es pagava llavors, hui es paguen 6 milions d’euros  (per càpita)

Te n’adones que la història és propaganda. Quan et parlen de les causes de la Revolució Francesa, diuen que els impostos eren molt alts. Després comences a buscar els impostos en la França de Lluís XVI i et mors de risa. I després de la Revolució Francesa els impostos van augmentar molt.

Et diuen que el Rei era despòtic i que tallava massa caps. Mires les penes de mort durant Lluis XVI i les penes de mort durant la Revolució Francesa i et poses a riure. Molta gent va morir només perquè era religiosa o partidària del rei, sense haver fet res. Va ser un riu de sang