Sobre cómo nos manipulan los medios de comunicación

Molt bo. La gradualitat, el pensament emocional i la distracció són els més importants

Però falten quatre dels més importants:

1) La repetició. Ja ho va dir Goebbels, ministre de propaganda de Hitler, «una mentida repetida mil vegades és una veritat»

2) La falsa normalitat Presentar coses aberrants com si foren lo més normal del món. Per exemple, els poliamorosos en First Dates.

3) El fals estatus. Presentar als comportaments que es vol fomentar com d’alt estatus i als que vol combatre com de baix estatus. Per exemple, en les sèries de TV3 només parlen en castellà els pobres i els malvats. Quan es parla dels catòlics se sol parlar amb menyspreu. La gent busca l’estatus així que tot el món pressumeix de ser «agnòstic».

4) La manipulació de la indignació moral. S’agafa un cas aillat (per exemple, un xiquet turc que mor perquè el seu pare va decidir posar-lo en una patera) i es fa que el poble s’indigne i se li presenta com a causa del problema les coses que es volen combatre. «Això és intolerable! Cal obrir les fronteres per a tots!». Pel contrari, de la gent assassinada per immigrants il·legals no se’n diu res. No tenen cara i no apareixen en els mitjans. (Això és part del pensament emocional)